صفحه اصلی > معماری : معماری ویلا جنگلی ؛ بایدها و نباید

معماری ویلا جنگلی ؛ بایدها و نباید

معماری ویلا جنگلی | مجله خبری سازه

معماری ویلا جنگلی محدودیتی از نظر متراژ طرح و زمین نداشته اما باید برای آن یک زمین مناسب بیابید. درواقع یک ویلای جنگلی بهتر است در نزدیکی یک منطقه سرسبز مانند کوه، تپه و یا جاده روستایی باشد. به گزارش مجله سازه اینگونه سازه‌ها در استان‌های شمالی کشور مثل گیلان و مازندران به وفور اجرا شده‌اند. جالب است بدانید که یک ویلای جنگلی کلیه امکاناتی را که یک ویلای ساحلی شامل می‌شود را در بردارد. امکاناتی نظیر سالن‌های مختلف پذیرایی، نشیمن، آشپزخانه، اتاق خواب و حمام دست‌شویی همگی در طراحی معماری این سازه وجود دارد و قرار نیست ساختمانی ماانند کلبه‌های قدیمی بنا گردد.

نکته مهم دیگر در طراحی ویلاهای جنگلی، انتخاب زمین است. کاربری زمین ویلا باید با کاربری مسکونی مطابق باشد. بنابراین باید استعلام مربوطه را از شهرداری بگیرید برای کسب اطلاعات بیشتر درخصوص معماری ساختمان با ما همراه باشید.

دلایل استفاده از معماری ویلا جنگلی

در شمال کشور انواع ویلاهای جنگلی با سبک‌های مختلف طراحی و اجرا می‌شوند. ویلای دوبلکس از جمله معماری محبوب ویلا جنگلی به‌حساب می‌رود. بهره گیری از چوب ترمووود (چوب حرارتی) یا چوب پلاست در نمای خارجی ویلا آن را لوکس و بی‌نظیر خواهد کرد. استفاده از مصالح باکیفیت باعث می‌گردد که ویلا در طول زمان دوام داشته و هزینه‌ تعمیرات و نگهداری کاهش یابد.

ویلای جنگلی ارتباطی متعادل بین انسان و طبیعت ایجاد می‌کند. چنانچه در یک ویلای جنگلی زندگی می‌کنید، هماهنگی با اجزای طبیعت را حس خواهید نمود. لازم به ذکر است که پیاده‌سازی ویلای جنگلی در فضای باز بسیار با اهمیت است. وجود فضای باز در ویلا بر تجربه شما تاثیر مثبتی داشته و فرصت خوبی برای ارتباط با طبیعت خواهد بود.

ساخت ویلا جنگلی | مجله خبری سازه

عوامل موثر در معماری ویلا جنگلی

فاکتورهای مختلفی در اجرا و ساخت ویلای جنگلی وجود دارد از جمله نوع زمین، تعداد طبقات، طرح سقف، مسیر منتهی به ویلا، موقعیت مکانی و توپوگرافی محل ساخت‌وساز که کیفیت و ارزش سازه نهایی بدان‌ها بسیار وابسته است. در ادامه مجله سازه به معرفی اجمالی برخی از مهمترین عوامل ذکر شده خواهد پرداخت.

نوع مصالح استفاده شده

پیشرفت تکنولوژی منجر به استفاده از جدیدترین فناوری‌های روز در طراحی معماری و پیاده سازی ویلا جنگلی شده است. ساخت این ویلاها با انواع مختلفی از چوب امکان پذیر است که بنا بر بودجه‌ خود، باید مصالح را انتخاب کنید. البته انتخاب چوب باکیفیت بسیار مهم است، زیرا دوام ویلا مستقیما بدان بستگی دارد.

مقررات ساخت محلی

آیین‌نامه محلی منطقه‌ای که در آن به ساخت و ساز مشغولید بر روند اخذ پروانه ساخت ویلای تاثیر دارد. به عنوان مثال در برخی مناطق ساخت ویلاهایی جنگلی یا چوبی امکان‌پذیر نبوده و یا امکان اجرای کلبه‌ای کوچک با حداقل مساحت هم میسر نیست.

شرایط مکان ساخت‌ و ‌ساز

توپوگرافی زمین محل سایت نیز بر ساخت و ساز موثر است و با توجه به شرایط آن ممکن است نتوانید هر طرحی را برای کف کلبه خود اجرا نمایید.

سیستم‌ گرمایش و سرمایش

اگر قصد سفر در تمامی فصول سال به کلبه‌ خود را دارید باید از سیستم‌های گرمایش و سرمایش با کیفیت و بادوامی برخوردار باشید. پیاده‌سازی این سیستم‌ها، به یک زیرزمین، اتاق تهویه کوچک یا زیرشیروانی نیاز خواهد داشت.

فرهنگ منطقه

عادت‌های فرهنگی و فرهنگ منطقه نیز بر طراحی  و انتخاب سبک معماری کلی ویلا تاثیر می‌گذارد. برخی معماران ساخت یک کلبه کوچک را بسیار معمولی شمرده در حالیکه برخی دیگر، ان را یک تجربه جدید می‌پندارند. البته کار با معماران باتجربه مزایای خاص خود را دارد ولی در انتخاب اندازه و سبک ساخت ویلا باید مسائل فرهنگی را نیز دخیل دانست.

معماری ویلا جنگلی | مجله خبری سازه

جمع‌بندی

اجرای معماری ویلا جنگلی مزایای فراوانی برای افراد اهل سفر دارد. درحقیقت ساخت ویلا یک سرمایه‌گذاری فوق العاده در مناطق شمالی ایران بشمار می‌آید. اما نکته استفاده از کارشناسان و متخصصان مجرب در طراحی و اجرای آن است. زیرا توجه به برخی از نکات به ظاهر ساده می‌تواند نه تنها بر ظاهر ویلا موثر باشد بلکه ارزش ملک را تا چندین برابر افزایش خواهد داد.

دیدگاهتان را بنویسید